Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil korraldasid Kohtla-Järve Maleva Põhikooli õpilased noortekonverentsi

Projekti tegevuste kirjeldus

7.12.2018.a. Kohtla-Järve Maleva Põhikoolis toimus konverents tulevase elutee valikust Ida-Virumaa maakonna noortele. Konverentsil osalesid õpilased 9 õppeasutusest. Kohtla-Järve Ahtme Gümnaasium, Jõhvi Gümnaasium, Jõhvi Vene Põhikool, Mäetaguse Põhikool, Kohtla-Järve Kesklinna Põhikool, Kohtla-Järve Tammiku Põhikool, Narva Soldino Gümnaasium, Kohtla-Järve Maleva Põhikool, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus. Konverentsi töökeeled: eesti, vene

11.00-12.30- innustavad esinemised Esinejateks olid edukad noored, kellel on huvitav elustiil ja põnev elufilosoofia

Meie konverentsi esinejad olid :

 • inimesed, kes on saanud oma elukutses eeskujuks:
  • Marina Smirnova (spordiklubi “Terrasport”)
  • Alissa Linter – Kohtla-Järve Noortekeskuse direktor
 • need, kes tegelevad ebatavaliste asjadega
  • Ilja Telnov, Jelena Sitnikova – “Noorte uudised” loojad (Ida-Virumaa uudiste telesaade noortele ja noortest)
  • Andrei Sadovoi – Noorte programm “Changemakers academy”
 • andekad inimesed, kes elavad ebatavalist elu
  • Nino Kapanadze –vabatahtlik, Sinu Vitatiim – noorteprojektide osalejad, korraldajad jne
  • Oliver Villers – Jõhvi Gümnaasiumi õpilane
  • Artjom Danilov, Angelina Azjava- Jõhvi Gümnaasiumi õpilased
  • Artjom Malahhov – MTÜ Progress noorteühendus
 • noored, kes tegelevad äriga.
  • Kirill Volkov, Wolfymeedia looja

Iga esineja (kokku 10 inimest) rääkis 6 -7 minutit. Meie esinejad jutustasid nende elukogemusest, tulemustest, väärtustest jne.

12.45-14.10 – oli läbi viidud 4 töötuba. Iga õpilane osales kahe töötoa töös. Sotsiaalne ettevõtmine (Andrei Sadovoi) Noorte projektid (Andrei Malahhov, Nino Kapanadze) Kuidas liidriks saada? (Alissa Linter) Etikett ja ärietikett noortele (Irina Gulova)

Kas ja kuidas täideti projekti eesmärgid?

Projekti eesmärgid olid: Meie konverentsi eesmärgid: julgustada noori inimesi aktiivsemale eluviisile ja muuta mõtteviis stereotüüpselt loominguliseks. Esinejateks olid edukad noored, kellel on huvitav elustiil ja põnev elufilosoofia. Nad rääkisid: -tervislikust eluviisist – õpilasfirmast -aktiivsest eluviisist -vabatahtlikust tegevusest – noorteprojektidest -heategevusest – huvitavast ja kasulikust hobist – sõpruse tähtsusest Konverentsil oli piisavalt erinevaid mõtteid ja huvitavaid ideid. Need olid väga head näited meie maakonna noortele. Loomingulised, huvitavad inimesed ja Ida-Virumaa noored on saanud omavahel suhelda. Töötoas õpilased ei õppinud mitte ainult kritiseerima, vaid märkama seda, mis on lugupidamist väärt. Osalejad on õppinud võtma ja jagama vastutust meeskonnatöös, olema liidrina kaasav ja toetav ning kaaslaste arvamusi, huve ja vajadusi arvestama.

Kuidas suurenes projekti tulemusena noorte osalus?

Innustavate näidete põhjal konverentsi osalejad on hakanud mõtlema sellest, kuidas muuta oma elu huvitavamaks ja mitmekülgsemaks. Nad ei hakanud ootama täiskasvanuks saamist, et saavutada edu. Nad on saanud aru, et nende vanus on hea aeg arengu jaoks ja et nad peavad juba praegu tegema esimeseid samme edu saavutamiseks. Näiteks, meeskonnad kolmest koolist otsustasid õpilasfirma luua. Paljud osalejad olid registreerunud noorte projektidesse. On koostatud 2 heategevuslikku projekti, kus osalevad 4 kooli meeskonnad. See oli tehtud vaid ühe nädala jooksul pärast meie projekti toimumist.

Mis läks projekti elluviimisel hästi, mis halvasti?

Kõik oli tore. See oli palju parem, kui me ootasime.

 


Related Posts

Noorte osaluse fond

Noorte osaluse fond: Organisatsioonide sõprussüsteem ja võrgustiku jõulupidu

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil korradas Tartu Ülikooli Üliõpilaskonna Sihtasutus Ole Rohkem võrgustiku organisatsioonide sõprussüsteemi ja jõulupidu. Projekti tegevuste kirjeldus: Projekti eesmärk oli arendada koostööd OLE ROHKEM. Tartu Tudengiorganisatsioonide Koostöövõrgustiku liikmesorganisatsioonide vahel. Selleks

Noorte osaluse fond

Noorte osaluse fond: “Nõmme aktiivsed noored” meeskonnakoolitus

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil korradas Nõmme Õpilasesinduste Liit aktiivsetele noortele koolitust. Projekti tegevuste kirjeldus Projekt toimus koolitus-seminari vormis, mille käigus viidi läbi sponsorite leidmise koolitus, sotsiaalmeedia koolitus, meeskonnatöö koolitus ja planeeriti tulevasi üritusi

Noorte osaluse fond

Noorte osaluse fond: Uue 4H teenuse võrgustiku arendamine

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil tegutses MTÜ 4H uue teenuse võrgustiku arendamisele. Projekti tegevuste kirjeldus Eesti 4H üle-eestiline noorteaktiiv pani aluse uue teenuse loomisele, mis aitab väärtustada noorte seas enam maaelu ja tervislikke